Førertrøjen kan give Bennati rollen som kaptajn

Med en stærk offensiv på de sidste ti kilometer af Postnord Danmark Rundts første etape sætter den rutinerede italiener Daniele Bennati (Tinkoff) sig på løbets blå førertrøje.

Egentlig skulle italieneren spille andenviolin på Tinkoff-mandskabet, hvor danske Michael Valgren er udpeget som kaptajn. Men måske kan onsdagens etapesejr og forspringet i klassementet ændre på den rollefordeling.

Italieneren selv vil i hvert fald ikke afvise, at der nu også skal køres for ham.

- Lige nu fører jeg løbet, og så må vi se. Jeg kan også køre en okay tidskørsel en gang imellem, så det ser da fint ud.

- Men Valgren er rigtig god. I morgen slutter etapen en lille smule opad, og så må vi se, hvordan det ser ud efter den etape. Det taler vi om i morgen, siger den 35-årige italiener.

Bennati er 27 sekunder foran sin danske holdkammerat i det samlede klassement.

Etapesejren var lidt af en forløsning for Bennati, der tidligere på året styrtede i klassikeren Milano-San Remo. Et styrt, der har holdt ham væk fra cyklen i lang tid. Faktisk er Postnord Danmark Rundt blot italienerens andet løb siden styrtet i marts.

- Det er fantastisk for mig. Jeg har været pakket ind i udstyr for min ryg i 50 dage, hvor jeg skulle slappe helt af.

- Alle ved, det er svært at komme tilbage på cyklen. Så jeg har bare trappet op stille og roligt. På det sidste har jeg fået det meget bedre, og det er virkelig fedt at kunne køre med her, lyder det fra en storsmilende Bennati.

Sejren blev grundlagt efter en offensiv på de tre afgørende omgange på rundstrækningen i målbyen Esbjerg. Her rev Bennati sig fri af feltet sammen med danske Mads Würtz Schmidt (Team Virtu Pro-Veloconcept), som han slog i spurten.

Og selv om italieneren er kendt som en dygtig sprinter, var han ikke sikker på at slå det danske talent i spurten.

- Jeg havde aldrig set ham før, men jeg kunne se, han var rigtig stærk. Men jeg er sprinter. Det er der, jeg har vundet mange af mine sejre, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip