Førertrøjen sprinter sig til mere succes i Giroen

Den australske cykelstjerne Michael Matthews har fået en fremragende start på dette års Giro d'Italia.

Søndag erobrede Matthews løbets førertrøje, og mandag tog den 24-årige rytter fra Orica-Greenedge så sejren på 3. etape i en massespurt.

På de sidste 500 meter kørte Matthews sig i en perfekt position og sprintede på de sidste meter fra Fabio Felline (Trek) og Philippe Gilbert (BMC).

Orica-Greenedge har generelt fået en fornem start på det italienske etapeløb, der blev indledt med en sejr på lørdagens holdtidskørsel.

De fire bedst placerede ryttere i klassementet kommer også fra det australske mandskab, mens Alberto Contador og to andre Tinkoff-Saxo-ryttere følger lige efter - trioen er 17 sekunder efter Michael Matthews.

Mandagens etape på 136 kilometer fra Rapallo til Sestri Levante bød på flere angreb, som Tinkoff-Saxo længe kæmpede for at lukke ned.

Christopher Juul Jensen satte i lange perioder et hæsblæsende tempo forrest i feltet, så holdets kaptajn Alberto Contador ikke risikerede at komme langt bagud i den samlede stilling i forhold til udbryderne.

Pavel Kochetkov (Katusha) var først over den afsluttende stigning små 50 kilometer før mål med godt 20 forfølgere lige bag sig. Et halvt minut efter Kochetkov lå hovedfeltet.

På den lange nedstigning, hvor Domenico Pozzovivo (AG2R) styrtede hårdt i asfalten, fik feltet stille og roligt lukket hullet.

En stærkt kæmpende Pavel Kochetkov blev med 10 kilometer tilbage indhentet af en trio bestående af Adam Hansen (Lotto-Saudal), Maciej Paterski (CCC) og Simon Clarke (Orica-Greenedge).

Nogenlunde på samme tid fik hovedfeltet øjenkontakt med de fire udbrydere, og så endte etapen i den forventede massespurt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip