Første ebola-smittede uden for Afrika er kureret

Den spansk sygeplejerske Teresa Romero, der var den første til at blive smittet med ebola uden for Afrika, er helbredt, siger lægerne.

Den sidste test viste, at hun ikke længere er ramt af den dødelige virus.

- De kriterier, som er sat af Verdenssundhedsorganisationen til at kurere ebola, er blevet fulgt. Hun er nu kureret, siger Jose Ramon Arribas, der leder infektionsafdelingen på Carlos den III's hospital i Madrid.

Sygeplejersken havde behandlet en missionær, der var blevet smittet med ebola i Vestafrika og fløjet til behandling i Spanien.

Her skal hun angiveligt være kommet i kontakt med den livsfarlige virus, der smitter via kropsvæsker.

Den 44-årige Romero havde til opgave at pleje den katolske missionær. Han var den ene af de to missionærer, der var smittet i Vestafrika og blev behandlet på Carlos den III's hospital. De døde i henholdsvis august og september.

Sygeplejersken havde haft kontakt med sin mand og 14 andre mennesker, inden hun fik konstateret ebola. De holdes alle under observation på hospitalet, men ingen af dem har vist tegn på symptomer.

Mandag kunne en norsk 30-årig kvinde, er havde arbejdet for Læger uden Grænser i Sierra Leone, meldes rask. Hun havde siden 7. oktober været under behandling på Ullevål hospital i Oslo for ebola.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip