Første etape mod Borgen: Nationalpartiet er halvvejs

08/05/2015 14:34

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Mens det kommende folketingsvalg rykkere tættere på hver dag, kæmper Nationalpartiet videre med at få nok godkendte vælgererklæringer.

Nationalpartiet er nu over halvvejs med de godkendte vælgererklæringer.

På partiets hjemmeside fremgår det, at der nu er 11.753 godkendte ud af de i alt 28.262 vælgererklæringer, som partiet har modtaget.

For at kunne være opstillingsberettiget til Folketinget kræves der 20.260 godkendte vælgererklæringer.

- Selvfølgelig er jeg tilfreds med, at vi nærmer os målet, men jeg er fortsat meget utilfreds med den måde, at processen omkring vælgererklæringer foregår på, siger partiets formand, Kashif Ahmad, til Ritzau.

- Vi kan tydeligt se, at havde systemet været digitaliseret, så havde vi været opstillingsberettiget to eller tre dage efter, at vi havde præsenteret Yahya Hassan, siger formanden, der mener, at det handler for meget om "papirer og postforsendelser".

For en måned siden præsenterede Nationalpartiet - under stor mediebevågenhed - den kontroversielle digter Yahya Hassan som kandidat for partiet.

På det tidspunkt havde partiet 15.142 vælgererklæringer, hvoraf 8560 var godkendt.

- Det er en styrkelse af partiet, at Yahya Hassan vælger at tilslutte sig vores parti. Og det har været positivt og glædeligt, at så mange folk har anerkendt det, lyder det fra Kashif Ahmad.

Nationalpartiet blev dannet i november 2014 af Kashif Ahmad og hans to brødre. Partiet mener blandt andet, at tidligere tiders fællesnævnere som tolerance, respekt og åbenhed er forsvundet, og i stedet har samfundet fået en retorik med racistiske undertoner.

/ritzau/