Første fugleinfluenza i Hongkong: 17 sendt i karantæne

Skrevet af admin

|

03/12/2013

Dagens topnyheder

Hongkong har beordret 17 personer i karantæne, efter at det tirsdag blev bekræftet, at en kvinde på 36 år er smittet med den dødelige art af fugleinfluenza H7N9.

Sundhedsmyndighederne i byen opfordrer til at undgå kontakt med levende fjerkræ og at søge lægehjælp i tilfælde af influenzalignende symptomer.

Flertallet af de 17 personer, der er i karantæne, er slægtninge til den 36-årige kvinde, som er fra Indonesien.

Hongkongs regeringsleder, Leung Chun-ying, siger, at den smittede kvinde menes at have pådraget sig fugleinfluenzaen H7N9 i det sydlige Kina.

- Den smittede er en 36-årig indonesisk hushjælp. Hun har tidligere rejst til Shenzhen, hvor hun har købt kyllinger, slagtet dem og spist dem, siger doktor Ko Wing-man fra Hongkongs ministerium for fødevarer og sundhed.

Den unavngivne kvinde er indlagt på et hospital, og hendes tilstand er kritisk.

Ifølge Leung Chun-ying har regeringen hævet advarselsniveauet for smitte til "alvorligt", og regeringen vil øge kontrolprocedurer på hospitaler, ved steder med fjerkræ og ved grænseovergange.

I Kina er der registreret 138 tilfælde af smittede, blandt disse er 45 døde. Det første tilfælde blev bekræftet i marts.

I oktober oplyste Verdenssundhedsorganisationen, WHO, at den ikke har fundet beviser for "vedvarende smitte" med H7N9 "fra menneske til menneske".

/ritzau/dpa