Første ulv har slået sig fast ned i Danmark

Første ulv har fået adresse i Danmark. Det mener forskere fra Aarhus Universitet nu at kunne bevise. Det oplyser de i forbindelse med offentliggørelsen af "ulvekortet 2014".

Indtil nu har man ikke haft bevis for, hvilke ulve der blot strejfer igennem Danmark, og hvilke der har slået sig ned i landet. Nu har man bevis for, at mindst én ulv har bosat sig i Danmark.

Beviset består i, at man nu mindst to gange i samme område med seks måneders mellemrum har bevis for ulvens tilstedeværelse.

Man har ud over bosætteren, registreret flere ulve på dansk jord. De fleste ulve i Danmark er strejfere, der forlader landet igen. Det siger Thomas Secher Jensen fra Naturhistorisk Museum Aarhus.

- Det vil nok gælde en hel del af de ulve, vi vil støde på dna-mæssigt. De her hanulve har været på vej op igennem Jylland, og der er ikke nogle damer, og så trasker de videre til Tyskland eller Polen. Men det lader til, at én har slået sig ned, siger han til Ritzau.

Han understreger, at der er forskel på, hvad man får beretninger om, og hvad man med ekskrementer og andet dna kan bevise. Nu har man dna-materiale til et bevise, at den ene ulv har bosat sig på et afgrænset område i Danmark.

- Han bor i det midtjyske inden for et stort men afgrænset område, siger Thomas Secher Jensen, der dog ikke kan bekræfte, at ulven betragter området som et territorium.

- Det ved vi strengt taget ikke, om hanulven i Midtjylland gør. Vi ved ikke, om han forsvarer sit territorium, siger han og oplyser, at andre ulve har været igennem samme område.

Ulvens indflytning i Midtjylland tyder også på, at der før eller siden vil komme en bestand.

- Når vi har nogle faste hanner, så vil der på et eller andet tidspunkt komme en hun forbi, siger han og påpeger, at der løber et ulvekobbel rundt nær Slesvig-Holstein.

/ritzau/

 

Dagens Gossip