Fogh: Aftale med Ukraine bidrager til frihed i Europa

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, mener, at frihandels- og samarbejdsaftalerne mellem EU og Ukraine, Moldova og Georgien, som netop er blevet underskrevet i Bruxelles fredag, bidrager til frihed, stabilitet og velstand i Europa.

- Jeg byder underskrifterne af associeringsaftalerne mellem EU og Georgien, Moldova og Ukraine velkommen, siger han i en meddelelse.

Han mener, at aftalerne på signifikant vis vil fordybe de økonomiske og politiske bånd mellem EU og unionens tre østlige partnere.

- De bidrager til konsolideringen af frihed, stabilitet og velstand i Europa.

Derudover vil de styrke de mål, som Nato ifølge Fogh deler og støtter igennem egne partnerskaber med de pågældende lande:

- De vil tillade et tæt samarbejde om at styrke retsstaten, fremrykke juridiske reformer og bekæmpe korruption, sikre respekt for grundlæggende frihedsrettigheder og styrke de demokratiske institutioner.

Den sidste del af den omfattende associerings- og frihandelsaftale mellem EU og Ukraine blev skrevet under et topmøde i Bruxelles af EU's chefer og de 28 stats- og regeringschefer.

Aftalen skulle have været skrevet under i november sidste år, men den daværende ukrainske præsident, Viktor Janukovitj, sagde nej i sidste øjeblik.

Georgiens premierminister og præsidenten af Moldova skrev også de fulde aftaler under fredag i Bruxelles.

/ritzau/

 

Dagens Gossip