Fogh er hemmelighedsfuld om sin fremtid

Det ligger fast, at Anders Fogh Rasmussen stopper som Natos generalsekretær om knap fire uger efter fem år i jobbet, når den norske eksstatsminister Jens Stoltenberg overtager 1. oktober.

Og det ligger tilsyneladende også næsten fast, hvad den tidligere danske statsminister skal foretage sig i tiden efter topjobbet i forsvarsalliancen.

Han vil dog ikke løfte sløret for det endnu.

- Fra 1. oktober venter et nyt liv. Jeg har ikke på nuværende tidspunkt truffet endelig beslutning om, hvad der så skal ske, siger Anders Fogh Rasmussen.

Spørgsmål: Men det er der vel ikke mange, der tror på, er der det?

- Jeg sagde - endelig - beslutning, siger generalsekretæren med et grin.

- Der er to ting, jeg gerne vil slå fast. Den ene er, som jeg tidligere har sagt: Jeg har ingen planer om at gå tilbage til dansk politik, og det andet er, at jeg har ikke planer om at lade mig pensionere.

- Så jeg vil stadig være aktiv. Derimellem er alt så åbent, men det vil jeg vende tilbage til, når vi nærmer os 1. oktober, siger Anders Fogh Rasmussen.

Fogh er flere gange tidligere blevet spurgt om sine fremtidsplaner, men han har ikke ønsket at svare på, hvad han kunne tænke sig at arbejde med fremover.

- Jeg ved fra den måde, jeg plejer at arbejde på, at hvis jeg allerede nu begyndte at planlægge for tiden efter september, ville min opmærksomhed i høj grad begynde at blive rettet mod det, sagde Fogh i foråret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip