Folk flygter fra bygninger efter jordskælv i Afghanistan

Skrevet af admin

26/10/2015

Mest læste i dag

Folk flygter ud af bygninger i flere lande efter et kraftigt jordskælv i Afghanistan mandag eftermiddag lokal tid, og i en stor indisk by har myndighederne indstillet driften af metroen.

Mindst 12 personer meldes omkommet i det nordvestlige Pakistan, oplyser regeringskilder i byen Peshawar.

- Vi har modtaget 50 kvæstede, siger en hospitalskilde ifølge nyhedsbureauet AFP.

Skælvet, der er målt til 7,7 af USA's geologiske tjeneste, satte huse i voldsom bevægelse så langt væk som New Delhi i det nordlige Indien.

Også i Pakistan og andre steder i det nordlige Indien mærkes skælvet i store byer, hvilket fremgår af strømmen af reaktioner på sociale medier fra folk i området.

Jordskælvet havde epicenter omkring 250 kilometer fra Kabul.

I New Delhi indstillede man metroen efter jordskælvet, skriver avisen The Times of India.

Det er ikke ualmindeligt, at bygninger i det nordlige Indien ryster, når Afghanistan rammes af jordskælv.

Det var også tilfældet i 2013, da landet blev ramt af et mindre kraftigt skælv med en styrke på 5,7.

Nepal blev i april lammet af et kraftigt jordskælv nær hovedstaden Kathmandu. Næsten 10.000 mennesker mistede livet, og skælvet har forårsaget store ødelæggelser i landet.

Afghanistan blev i 2013 rystet af et jordskælv målt til 5,7, og dengang døde mindst fire personer, mens op mod 70 blev kvæstet.

Skælvet, der skete ved Jalalabad nær den pakistanske grænse, ødelagde mange bygninger, fordi regn havde svækket Afghanistans traditionelle huse, der er bygget af jord.

Myndighederne går med samme frygt denne gang, da store mængder regn er faldet i regionen.

Både Afghanistan og Pakistan rammes ofte af jordskælv. Et af de værste i nyere tid var i 2005, da flere end 80.000 mennesker mistede livet efter et skælv i Kashmir ikke langt fra den pakistanske hovedstad, Islamabad.

/ritzau/