Folk kaldte hende fed og ulækker: Se, hvordan hun lukkede munden på sine mobbere

Skrevet af Ninna Andreasen

16/03/2015

Mest læste i dag

Whitney Thore har vakt opsigt på nettet med en række videoer, hvor hun danser.

Men hun har ikke altid været en stor pige.

- Jeg voksede op i en krop af gennemsnitlig størrelse. Dans var min passion, og jeg dansede, hver gang jeg kunne. Men selvom jeg var populær, følte jeg aldrig, jeg slog til. Jeg kæmpede med en spiseforstyrrelse, fra jeg var 12 år, til jeg var færdig i skolen, fortæller hun.

Da hun begyndte på sin videregående uddannelse, tog hun hurtigt 45 kg på. Hun blev diagnosticeret med PCOS - Poly Cystisk Ovarie Syndrom - og vægten steg med endnu 45 kg.

Den unge kvinde var ødelagt.

- Kropsskammen var for stor en byrde. Jeg tænkte, at den eneste måde, jeg kunne elske mig selv på var ved at tabe mig, fortæller hun.

Læs også: Pige med Downs Syndrom mobbet under basketballkamp: Spillernes reaktion er rørende 

Og hun tabte sig. Meget endda. Men uden for fitnesscentret mærkede hun stadig at blive set skævt til på grund af sin vægt.

- Jeg blev deprimeret og tog al vægten på. Men en ting holdt ved, som det havde gjort helt fra min barndom. Skam. Jeg blev ved med at danse, og mobberne kom ud for fuld kraft, siger Whitney Thore.

Men så lagde hun en video op på nettet med overskriften “A Fat Girl Dancing” - En fed pige danser.

Den eksploderede over hele verden og er siden blevet til projektet “No Body Shame”, som er blevet en verdensomspændende kampagne, der handler om selvværd og kropsbilleder.

Se videoen, der satte det hele i gang nedenfor.