Folkebevægelse tager trussel fra Enhedslisten med sindsro

Står det til Enhedslistens medlemmer, skal partiet stille op under eget navn ved næste valg til Europaparlamentet, der finder sted i 2019, og ikke som hidtil lade sine medlemmer opstille på Folkebevægelsen mod EU's liste.

Men selvom meget tyder på, at Enhedslisten vil konkurrere om de vælgere, der i dag stemmer på Folkebevægelsen mod EU, så er bevægelsens EU-parlamentariker Rina Ronja Kari fortrøstningsfuld, når det handler om bevægelsens fremtid.

- Vi har fremgang, har flere medlemmer og flere aktiviteter og oplever en stor opbakning i befolkningen, siger hun.

- Jeg har meget svært ved at forestille mig, at vi skulle blive slået ihjel. Vi kommer lige fra en folkeafstemning, hvor vi var med til at sikre en historisk stor nej-sejr. Og vi har haft fremgang ved de seneste parlamentsvalg.

Ifølge Rina Ronja Kari er der ingen grund til at tvivle på, at Folkebevægelsen mod EU også er at finde på stemmesedlen ved næste parlamentsvalg. Hun har dog endnu ikke taget stilling til, om hun selv stiller op igen.

Spørgsmål: Kunne du selv forestille dig at stille op for en anden liste?

- Hvis jeg stiller op ved næste valg, bliver det selvfølgelig for Folkebevægelsen, det er der ingen tvivl om. Længere ud i fremtiden har jeg overhovedet ikke overvejet, så jeg er fristet til bare at sige nej, men hvem ved, hvordan verden ser ud om 20 år, siger hun.

Enhedslisten offentliggjorde fredag resultatet af en vejledende afstemning blandt partiets medlemmer.

Her stemte 57 procent for, at partiet selv skal stille op til Europaparlamentet, mens 34,9 procent mente, at partiet fortsat skal stille op på Folkebevægelsen mod EU's liste.

Rina Ronja Kari understreger, at Folkebevægelsen mod EU ikke vil blande sig i Enhedslistens beslutning.

- Vi er glade for, at de er EU-modstandere. Vi har brug for så mange EU-modstandere som muligt, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip