Folkekær Ghita Nørby: Selv børn kan kende mig

Selvom det er mange år siden, hun debuterede på de danske biograflærreder, så oplever skuespillerinden Ghita Nørby stadig at blive genkendt af folk i alle aldre, når hun går på gaden.

Det fortæller hun til Nordisk Film i forbindelse med deres lancering af en streamingtjeneste, som viser gamle danske filmperler.

- Det er hver eneste dag. Hvis jeg går forbi en børnehave, så er der mange, der råber "hej prut", siger skuespillerinden og henviser til sin rolle som Ruth i tv-serien "Ude på noget" med karaktererne Palle, Polle og Ruth. 

Det er da også en ydmyg Ghita Nørby, der glæder sig over stadig at blive genkendt.

- Kan man ønske sig noget bedre? At være så gammel som mig, og så er der nogle i børnehaven, der genkender en. Det kalder jeg vist nok et kompliment, og et af de store, siger hun.

Sammen med andre folkekære skuespillere som Dirch Passer og Poul Reichhardt er flere af Ghita Nørbys film at finde på tjenesten "Dansk Filmskat", som gik i luften 25. februar. 

Sammen blev de tre nogle af de mest populære danske skuespillere i deres tid, og det gjorde indtryk på Ghita Nørby.

- Vi var sådan nogle, som pludselig var folkeeje, og så blev det ved. Og jeg har kun fået varme og glæde ud af det. Jeg har aldrig nogensinde spekuleret på andet, end at det var dejligt.

Streamingtjenesten "Dansk Filmskat" er gratis frem til 1. april.

Newspaq

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip