Folkekær skuespillerinde: Alle skal miste

Den folkekære skuespillerinde Karen-Lise Mynster er klar til at tage fat på en række alvorlige emner, når hun igen stiller sig på de skrå brædder.

Hun er netop nu aktuel i stykket "Det andet sted", der handler om ubrydelig kærlighed og den uhelbredelige sygdom demens. Skuespillerinden mener, at det er vigtige emner, der bliver taget fat i.

- Stykket handler om tab generelt. Ikke kun om tab af hjerneceller, men om tab på mange måder. Det handler om nogle fælles livsvilkår, som vi alle er underlagt, og som de fleste kan relatere til, siger hun.

Den 63-årige skuespillerinde, der for alvor blev landskendt som Ulla i tv-serien "Matador", fortæller, at man ikke kan gå igennem livet uden at miste. Derfor mener hun også, at det er relevant at sætte fokus på.

- Uanset hvor gammel man bliver, så er der jo ingen af os, der undgår at føle tab. Det kan være forældre eller venner. Min svigermor blev gammel, og hun sagde engang "Nu er alle mine venner døde". Det var jo rimeligt forfærdeligt for hende, fordi hele den fortid hun var en del af, den var der ingen til at dele mere, siger Karen-Lise Mynster og tilføjer:

- Det er ikke fordi, jeg synes, at man skal leve i erindringen, men man bærer den med sig som en bagage igennem livet, og det er altid dejligt at have nogen at dele det med.

Den femdobbelte vinder af den prestigefyldte Reumert-pris håber, at teaterstykket kan få folk til at sætte pris på, hvad de har, mens de har det.

- Jeg håber, det sætter nogle tanker i gang om, at du skal være glad for det, du har lige foran dig, før det er for sent. Jeg håber, at de bliver berørte, siger hun.

Det er 40 år siden, at Karen-Lise Mynster blev uddannet fra Statens Teaterskole, og siden har hun spillet med i et hav af både teaterforestillinger og film. Hun prøver altid i arbejdet med en karakter at bruge sig selv som det vigtigste udgangspunkt

- Jeg kan da godt nogle gange synes, at det er skræmmende og svært, når stykket handler om tunge og vigtige emner, men jeg har vænnet mig til det, Det var måske også derfor, at jeg gerne ville være skuespiller, fordi man får lov til at fortælle nogle livsvigtige historier, siger hun.

Teaterforestillingen "Det andet sted" har premiere torsdag den 17. september på Aveny-T teatret i København. Fra den 6. oktober rejser holdet rundt og optræder flere forskellige steder i landet.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip