Folketinget holder et minuts stilhed for terrorofre

Med bøjede hoveder og foldede hænder indledte Folketingets politikere tirsdag mødet i folketingssalen med ét minuts stilhed for ofrene for weekendens terror i København.

I en kort tale udtrykte Folketingets formand, Mogens Lykketoft, vrede og sorg over terrorangrebene i København, hvor to mennesker blev myrdet og fem politifolk såret.

- Vi nærer alle dyb medfølelse med dem, der personligt er ramt af anslaget ved Krudttønden og synagogen. Og med deres pårørende, venner og fæller. Men vi er alle ramt af, at dette skete i vores land, siger Mogens Lykketoft.

Han brugte samtidig talen til at opfordre til sammenhold efter terrorangrebene.

- De sidste par døgn - og ikke mindst ved de vældige folkemøder i aftes - har vi på tværs af trossamfund og politiske holdninger manifesteret vores vilje til at stå sammen og gøre alt for at afværge nye anslag mod vort folkelige fællesskab.

- Det skal ikke lykkes nogle få terrorister at hidse op til en kamp mellem verdensreligioner, siger Mogens Lykketoft, der minder om, at terroren verden over rammer sagesløse og uskyldige mennesker af alle trosretninger.

Faktisk er de fleste ofre for terroristers anslag fredelige mennesker af islamisk tro, lyder det fra Folketingets formand.

Det har også tidligere været dokumenteret af britiske BBC, der sammen med Kings College London har lavet en opgørelse over jihadisters terrorangreb i én enkelt måned - november 2014.

Ser man alene på november 2014, så dræbte jihadister ifølge opgørelsen 5042 mennesker i 664 angreb spredt over 14 lande.

Omkring 80 procent af drabene skete i kun fire lande - Irak, Nigeria, Syrien og Afghanistan - viste opgørelsen, som bygger på et studie af rapporter fra medier og civile myndigheder.

Men nu er terroren også nået til Danmark, fastslår Mogens Lykketoft:

- Vi er slagne med rædsel over, at en rodløs kriminel tilsyneladende er blevet inspireret af barbariet i IS og al-Qaeda og satte sig for her i København at efterligne rædslerne i Paris i sidste måned.

- Vi føler alle den største beundring for den hurtige og modige reaktion fra politi og efterretningstjenester - både ved de konkrete angreb, og for den hurtige opsporing af gerningsmanden, siger Lykketoft.

/ritzau/

 

Dagens Gossip