Folketingspolitiker skifter fra S til Alternativet

24/04/2016 23:12

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Folketingsmedlem Pernille Schnoor forlader Socialdemokraterne og melder sig i stedet ind i Alternativet.

Gruppeformand for Socialdemokraterne, Henrik Sass Larsen, siger til BT, at han ked af Pernille Schnoors udmeldelse.

- Pernille Schnoor har her til aften meddelt, at hun forlader Socialdemokraterne. Det er vi kede af. Vi synes, vi har haft et godt samarbejde, men vi tager Pernilles valg til efterretning, siger Henrik Sass Larsen til avisen.

Til Ritzau bekræfter Pernille Schnoor, at hun har skiftet parti til Alternativet, der dermed går fra ni til ti mandater i Folketinget.

- Jeg havde håbet, at Mette Frederiksen ville dreje partiet over i en mere humanistisk retning, men det er bare ikke sket, siger Pernille Schnoor som begrundelse for sit skift.

Skiftet har allerede ført reaktioner med sig på de sociale medier.

På Facebook skriver den nu tidligere partifælle Jeppe Bruus (S), at han mener, at Pernille Schnoor bør nedlægge sit mandat.

- Jeg kan læse på Facebook, at min partifælle Pernille Schnoor skifter til Alternativet. Hvis hun efter under ét år i Folketinget, valgt af først medlemmerne og dernæst vælgerne i Nordsjælland, finder ud af, at hun ikke er sosse, bør hun nedlægge sit mandat, skriver folketingsmedlemmet.

I marts meddelte tidligere folketingsmedlem for de Radikale Manu Sareen, at han også er skiftet til Alternativet.

Pernille Schnoor skifte får dog umiddelbart ikke den store betydning for Socialdemokraternes folketingsgruppe, da hun ikke besidder ordførerposter for partiet.

Hun har været folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordsjællands Storkreds siden 18. juni 2015.

/ritzau/