Forårssolen sat på pause: Weekenden bliver grå og våd

Skrevet af admin

24/04/2015

Dagens topnyheder

Forhåbentlig nåede du at finde en lun plet i solen og få lidt sol på næsen i løbet af de seneste dage, for fra fredag er vejret gråt - og flere steder kommer det også til at dryppe i løbet af de kommende dage.

- Det bliver en grå og halvvåd weekend, men der kommer ikke de store byger i løbet af dagene, siger Henning Gisselø, vagtchef ved DMI, til Ritzau.

- Fredag starter skyet, og der kan komme lidt regn i den nordlige del af Jylland i løbet af dagen. Det klarer dog op sydfra, og det meste af landet får lidt solskin om eftermiddagen, siger han.

Temperaturen kommer fredag til at ligge på 10-15 grader med svag til jævn vind.

Natten til lørdag kommer der skyer ind over landet.

- Der kan komme regn i Jylland allerede i løbet af natten til lørdag. Skyerne og regnen breder sig længere mod øst, så lørdag bliver mest skyet med småregn. Der er nok ikke noget af landet, der får solen at se denne dag, lyder det fra vagtchefen.

- Det klarer lidt op i løbet af natten, så søndag starter tørt med lidt sol rundt omkring. Men så bliver det igen skyet med lidt regn. Regnen kommer særligt til jyderne i løbet af aftenen og rammer hele landet om natten, fortsætter Henning Gisselø.

Begge dage kan man regne med mellem 10 og 15 graders varme.

Selvom weekenden ikke lyder festlig vejrmæssigt, er den formentlig bedre, end det der venter fra mandag.

Som prognoserne ser ud nu bliver det nemlig ustadigt med regnbyger og endnu køligere luft.

/ritzau/