Forårstendens: Danskerne krakker planteskoler og kostumer

Det er der i hvert fald meget, der tyder på, når man ser på listen over de søgeord, der toppede på Krak i februar sammenlignet med januar måned.

Havearbejdet planlægges foran computeren

Øverst på listen over trendende søgeord, som danskerne slog op på Krak i februar, ligger planteskoler og havecentre, men også maskinudlejning og anlægsgartnere var populært.

- Søgestatistikken viser, at det milde vejr i februar måned gjorde danskerne ivrige efter at komme i gang med både havearbejdet og diverse husprojekter, og søgningen foretages hjemme foran computeren, siger Stefan Kercza, administrerende direktør hos Eniro Danmark, der bl.a. står bag landets to største lokale søgetjenester, Krak og De Gule Sider.

Han bemærker også, at 60 pct. af søgningerne foretaget i februar var lokale:

- Vores data indikerer, at danskerne i høj grad bruger Krak til at finde frem til lokale håndværkere og havecentre, siger han.

Mobilsøgning i vinterferien

Der er tydelige spor af både fastelavn og skolernes vinterferie på listen over søgninger, der hittede på mobilen i februar. Her var det nemlig et søgeord som biografer, der var steget betragteligt fra januar til februar. Men også jagten på det perfekte fastelavnskostume til børnene resulterede i, at søgeord som udklædning og kostumer steg enormt i perioden.

Det overrasker ikke Stefan Kercza:

- Der er sikkert mange forældre, der har udnyttet ventetiden i toget til f.eks. at søge efter kostumer til børnene eller familieaktiviteter i lokalområdet i vinterferien. Danskerne har i den grad taget den mobile søgning til sig. Det er nu muligt at søge overalt – både derhjemme, på jobbet og på farten. Og vores data understreger, at mobilen især bruges til her-og-nu-søgninger.

Søgeord, der trender i februar:

1.  Planteskoler og havecentre
2.  Håndværkere
3.  Flishugger udlejning
4.  Planteskole
5.  Vinduespudser
6.  Planteskoler
7.  Bio
8.  Maskinudlejning
9.  Udlejning af minigraver
10.  Anlægsgartner

Søgeord, der trender i februar (søgninger foretaget på mobile enheder):

1.  Udklædning
2.  Kostumer
3.  Bio
4.  Planteskoler
5.  Udlejning af minigraver
6.  Fiskebutikker
7.  Statsforvaltningen
8.  Møller
9.  Vinduespudser
10.  Flishugger udlejning

 

Dagens Gossip