Forældre griber oftere til selvtægt i skolegården

Antallet af sager, hvor forældre tager sagen i egen hånd og griber til selvtægt over for deres børns klassekammerater, er vokset. Det skriver Kristeligt Dagblad mandag.

Der findes ingen central registrering af omfanget, men tendensen bliver bekræftet af formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal.

- Det er en udvikling, der især er vokset frem de seneste par år, og som rigtigt nok har at gøre med en manglende tillid til skolen fra forældrenes side, men også med en for ensidig tro på, hvad deres børn fortæller, siger Claus Hjortdal til Kristeligt Dagblad.

På Hyltebjerg Skole i Vanløse ved København, hvor langt de fleste af børnene kommer fra ressourcestærke familier, har man måttet gå så vidt som at true en mor med forbud mod at komme på skolen efter flere tilfælde af selvtægt.

- Især de seneste par år har vi haft flere eksempler. Jeg ser det som et udtryk for manglende tillid til skolen, men også for en generel tendens til, at forældre bliver mere og mere overbeskyttende i forhold til deres børn, siger skoleleder Kenneth Christoffersen til Kristeligt Dagblad.

I Skolelederforeningen opfordrer man til at tage problemet alvorligt.

- Børn er for mange symbolet på, at man er lykkedes som familie, og derfor får de meget fokus. Men her tror jeg, at både forældre og skoler kan blive bedre til at tale mere åbent om de mange virkeligheder, børn oplever, så konflikterne ikke fører til selvtægt, siger Claus Hjortdal til avisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip