Forældre lod søn pjække for at være med til deres bryllup: Nu er de sigtet af politiet

Skrevet af Sol Stoffregen

|

02/07/2014

Dagens topnyheder

Det, der skulle have været et stille og roligt bryllup for de nærmeste familiemedlemmer og venner, blev til et medieovervåget tilløbsstykke. Alt sammen på grund af brudeparrets søn, som var med til brylluppet i stedet for at være i skole.

Det skriver Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Elev bortvist for at have våben i lommen - du har det sikkert selv i skuffen

Historien begyndte, da engelske Clare og Andy McLeary spurgte Clares søns skole om fri i tre dage for, at niårige Riley kunne komme med til brylluppet i Cornwall i det sydlige England. Svaret var nej fra skolen, Clive Church of England School i Shropshire. Begrundelsen var, at morens bryllup ikke var en ekstraordinær begivenhed, og at anmodningen ikke var kommet i god nok tid. 

Den udmelding chokerede 30-årige Clare, der havde forventet, at skolen ville sige ja i den slags situationer. Den kommende brud syntes, det var latterligt og småligt af skolen, ikke mindst fordi sønnen havde glædet sig til brylluppet i månedsvis.

LÆS OGSÅ: En mors mareridt: Sønnen var ved at drukne på land

- Jeg var virkelig overrasket. Riley klarer sig rigtig fint i skolen, og de eneste gange han har haft fri, var, da han havde "helvedesild" (smertefyldt udslæt red.) sidste år, og for et par år siden da vi fandt en billig ferie til Lanzarote uden for skoleferien, siger Clare McLeary, der gik til medierne med historien, til Daily Mail og uddyber:

- Det virkede meget urimeligt. Jeg ringede til skolen og talte med receptionisten. Jeg sagde, jeg ville meddele skolen, at jeg ville tage Riley ud af skolen på de datoer, jeg havde anmodet om, og receptionisten sagde ok.    

LÆS OGSÅ: Dette er verdens farligste dyr - og nej, det er ikke malariamyggen

Sidste mandag kørte familien afsted mod  bryllupsdistinationen, og dagens efter blev Clare og Andy gift på stranden. En strålende og stolt Riley førte sin mor op ad "sandet" og gav hende væk.

Forældre i England, som ikke sender deres børn i skole, kan få en bøde af den lokale kommunalbestyrelse på 560 kroner pr barn - og hvis der ikke er betalt inden 21 dage, stiger bøden til det dobbelte. Efter 28 dage er kommunen forpligtet til at begynde en retssag i en byret, som kan resultere i en bøde på op til 23.350 kroner, en fængselsdom på op til tre måneder eller samfundstjeneste.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

Clare har meddelt, at hun ikke vil betale noget som helst beløb for sin søns "ukorrekte" fravær. Og derfor er det nygifte par blevet sigtet af politiet.

- Det er ikke pengene, det er et principielt spørgsmål, forklarer Clare til Daily Mail.

Historien er blevet landskendt i hele England, hvor folk enten synes, at Clare er en helt og gjorde det rigtige, eller at hun er en dårlig mor, der sender et kedeligt budskab og ikke respekterer skolen.  

Se billeder af familien her: