Forældre og storebrødre dømt for vold mod tre børn

Et forældrepar og deres to sønner på 18 og 20 år fra Hedehusene vest for København er onsdag blevet dømt for vold og blufærdighedskrænkelser mod familiens tre yngste medlemmer.

Men de er ved Retten i Glostrup blevet frifundet for de seksuelle overgreb, de var anklaget for at have begået. Derfor er Thomas Lorentzen, der er forsvarer for faren, tilfreds med dommen.

- Det, der er vigtigst for min klient, er, at de grove seksuelle krænkelser, han var tiltalt for, er han blevet frifundet for. I min optik er der blevet skåret meget af den tiltale, man havde rejst, siger forsvareren til Ritzau.

Retten fandt ikke, at der var nok beviser for, at de tre børn på 7, 10 og 12 år var blevet tvunget til at berøre farens og de to ældste sønners kønsdele flere gange om ugen.

- Jeg må tage til efterretning, at retten har vurderet beviserne anderledes end anklagemyndigheden, siger anklager Pernille Søberg efter domsafsigelsen.

Til gengæld er faren og de to teenagesønner dømt for at have vist børnene pornofilm adskillige gange.

De voldelige overgreb, som også moren blev dømt for, havde ifølge dommen karakter af mishandling, idet de fandt sted jævnligt mellem 2011 og 2014.

Moren blev dømt for blandt andet at hive en af pigerne i håret, nive, slå på krop og ansigt og sparke dem. Faren og de to ældste sønner udsatte børnene for lignende vold.

Faren er idømt ni måneders fængsel, mens den ene af storebrødrene har fået seks måneders betinget fængsel. Moren er idømt en behandlingsdom, mens den anden storebror er idømt en såkaldt foranstaltningsdom.

De tre små børn blev fjernet fra familien i juni 2014 og anbragt i en plejefamilie.

Under retssagen sagde forældrene, at plejeforældrene havde instrueret de tre børn i at lyve og opdigte voldelige og seksuelle overgreb fra de biologiske forældre.

De dømte har udbedt sig betænkningstid til at overveje, om de vil anke dommen. Også anklagemyndigheden har mulighed for at anke.

/ritzau/

 

Dagens Gossip