Forældre til dræbt teenager: Betjents forklaring er skør

Forældrene til den dræbte sorte teenager Michael Brown har ikke meget til overs for den betjent, der skød deres søn i St. Louis-forstaden Ferguson tidligere på året.

Det fastslår moren, efter at betjenten, Darren Wilson, tirsdag erklærede, at hans "samvittighed er ren".

- Hans samvittighed er ren? Hvordan kan din samvittighed være ren efter at have dræbt nogen - også selvom det skulle være et uheld?, spørger Lesley McSpadden i et følelsesladet interview med tv-stationen CBS.

Tidligere på ugen afgjorde en jury, at Darren Wilson ikke bliver retsforfulgt efter at have skudt Michael Brown 9. august i år. Efterfølgende gik betjenten på tv og erklærede sin uskyld.

- Jeg ved, jeg gjorde mit arbejde, sagde han og pointerede, at han blot forsøgte at beskytte sig selv mod den 18-årige Brown, da denne rakte sin arm ind gennem vinduet i politibilen og forsøgte at tage Wilsons tjenestepistol og samtidig slog ham i ansigtet.

- Jeg tror ikke et eneste ord af det, siger McSpadden.

- Jeg kender min søn for godt. Han ville aldrig gøre sådan noget. Han ville aldrig provokere nogen, så de fik anledning til at gøre noget mod ham, siger hun.

McSpadden forarges desuden over, at hun endnu ikke har fået en officiel hilsen fra de lokale myndigheder.

- Ferguson har aldrig henvendt sig til mig og udtrykt sine kondolencer, siger hun og suppleres af faren til den afdøde teenager, Michael Brown Sr:

- Vi er blevet mødt med disrespekt hele vejen rundt, siger han og kalder drabsmandens version af hændelserne for "skør".

- For det første respekterede min søn håndhævelsen af loven, siger Brown Sr.

- For det andet - hvem vil ved deres sansers fulde fem fare mod en betjent, der havde trukket sin pistol? Det lyder skørt, siger faren.

Browns død, politiets efterfølgende fremfærd mod demonstranter og senest juryens afgørelse har øget racespændingerne flere steder i USA og ført til omfattende demonstrationer og anholdelser.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip