Forældre til MH17-offer: Vi tror hun overlevede styrt

Forældrene til et australsk offer i flykatastrofen i Ukraine klamrer sig til håbet om, at deres datter stadig kan være i live. Parret vil nu selv afsøge det område, hvor Malaysia Airlines-flyet styrtede ned for godt en uge siden. Samtlige 298 personer mennesker om bord menes at være blevet dræbt, da Boeing-flyet styrtede.

Jerzy og Angela Dyczynkis datter Fatima var blandt passagererne og på vej til Perth i det vestlige Australien for at besøge sine forældre.

- Vi tror stadig, at hun er i live. Derfor flyver vi i dag til Donetsk og finder hende, siger hendes far til avisen The Australian i Schiphol-lufthavnen i Amsterdam.

Faren, der er læge, mener, at hans 25-årige datter kan være blevet slynget ud af flyet og hvis hun stadig var fastspændt i sædet, kan det have afbødet kraften, da sædet ramte jorden.

Han knytter blandt andet sit håb om at finde sin eneste datter i live til beretninger i medierne fra pårørende til ofre, der fortæller, at opkald til de afdødes mobiltelefoner er blevet besvaret af fremmede personer.

- Vi tager til det sted, hvor flyet blev angrebet. Vi ønsker at lede efter hende. Ingen taler om overlevende og det må der være en grund til. Der er nogle beviser på, at der stadig er overlevende, siger han til avisen.

Tragedien ramte hårdt i Australien, som havde 28 statsborgere og mindst ni personer med permanent opholdstilladelse blandt ofrene.

MH17, der var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur, menes at være blevet skudt ned med et missil af de prorussiske separatister, som kæmper mod ukrainske regeringsstyrker i det østlige Ukraine.

/ritzau/

 

Dagens Gossip