Forældre vil have fem lærere dømt for vold mod deres 12-årige søn

Episoden fandt sted den 24. september på Gilbjergskolen i Nordsjælland, og forældrene fortæller nu deres version til Lokalavisen.

- Gud forbyde, at de lærere nogensinde skal gøre skade på andre børn, som de gjorde mod Viktor. Derfor går vi nu hele vejen igennem retssystemet. Vi vil have alle fem lærere dømt for vold, så de ikke skal have med børn at gøre igen, fortæller Viktors far Morten Poulsen til Lokalavisen.

Ifølge 12-årige Viktors forældre har det indtil videre været fremlagt som om, at deres søn 'bare blev tilbageholdt lidt håndfast af klassens lærere', men selv har de en helt anden opfattelse af situationen.

Viktors mor fortæller, at hendes søn er blevet mobbet, siden han kom ind i klassen for to år siden, fordi de andre drenge hurtigt opdagede, at Viktor var nem at gøre vred.

- Ja, Viktor har temperament, når han kommer i pressede situationer. Ikke herhjemme, men uden for hans comfortzone. Vi kan da sagtens se, at det er en udfordring for alle, og vi har derfor også plaget skolen og kommunen om, at der skulle foretages en udredning af Viktor, så der kan blive taget visse forholdsregler, hvis drengen har ADHD eller noget andet. Men der er aldrig sket noget. Før nu, siger Sisse Lissau til Lokalavisen.

Viktors forældre lavede i starten af sidste skoleår en aftale med skolen og klassens lærere om, at Viktor kunne forlade skolen og ringe til sine forældre, når der opstod en presset situation. Men sidst i september gik det alligevel galt. Aftalen blev brudt i forbindelse med en konflikt, hvor Viktor blev fastholdt.

- Tilbageholdelsen gjorde kun Viktor mere rasende og frustreret, og han prøvede fysisk at slippe ud af kniben. Derfor kom der flere lærere til, og til sidst endte Viktor i et aflåst rum i forbindelse med lærerværelset sammen med de i alt fem lærere, der, ifølge Viktor selv, to eller tre af gangen skiftedes til at fastholde den 12-årige dreng fysisk, forklarer den 12-åriges forældre.

- Der er en eller anden kvinde fra skolen, der så ringer efter mig, og jeg kan i telefonen høre Viktor skrige i baggrunden, fortæller Sisse Lissau.

- Jeg smider alt, hvad jeg har i hænderne, og kører over på skolen. Der møder jeg først tre lærere, der sidder i en sofa og pruster. Det viser sig, at det er tre lærere, der lige har været inde hos Viktor. Så bliver jeg vist hen til lokalet og tager i døren et par gange, men den er låst. Det er først, da en af de tre lærere kommer hen til døren og med høj stemme siger, at jeg er der, at døren bliver låst op.

Da døren bliver åbnet ser Sisse Lissau sin søn, der ligger fikseret under den kvindelige klasselærer og med klassens musiklærer, der trykker sine hænder hårdt ned i brystkassen på drengen for at holde ham fast til gulvet. Fastholdelsen har ifølge forældrene på det tidspunkt varet i en time.

- De slipper ham ikke engang, da de ser mig, og jeg flår nærmest Viktor ud af armene på dem. Han kaster sig som en abeunge rundt om mig og hyperventilerer helt vildt, som jeg aldrig har set ham før. Han vender det hvide ud af øjnene, kan dårligt få luft og græder selvfølgelig vildt oprevet.

Hjemme igen får Viktor mulighed for at puste ud på sit værelse.

- Så kommer jeg ind på værelset, beder Viktor om at tage trøjen af, så jeg kan se, om der er sket ham noget fysisk. Jeg får et chok. Han har blå mærker på halsen, på armene, under armene, på ryggen, og han er blå på den ene side af ansigtet.

På skadestuen på Hillerød Hospital bliver det konstateret, at Viktors håndrodsknogle er brækket og skal i gips. Han fik desiden halskrave på som følge af de kraftige blodudtrækninger på halsen. Lægen kaldte det vold og anbefalede en politianmeldelse.

Sisse Lissau fortæller, at politiet ikke ville rejse tiltalte mod de fem lærere, da det ikke kunne påvises, at skaderne på Viktors krop skyldtes fastholdelsen. Familien vil dog ikke godtage den afvisning og går derfor videre til statsanklageren med sagen.

- Vi forstår sagtens, at lærerne i folkeskolerne står forrest i skudlinjen, og at forældre er krævende og stiller høje krav. Og alle kan begå fejl, specielt når man hele tiden er "på", som lærere jo er. Viktors lærere og skolen har gjort det godt i så mange andre tilfælde, og har gjort alt hvad de kunne indtil nu. De har virkelig prøvet, og de har selvfølgelig taget fat i ham, og de har talt med ham for at tale ham ned og gjort det bedste, de kunne, med den dreng der ikke var som de andre. Så der er ikke noget dér, og det har vi sagt og rost skolen for masser af gange. Men det, der skete 24. september, dér knækkede filmen åbenbart for klasselæreren og de fire andre lærere, og det var bare ikke godt nok, for nu at sige det mildt. Og nu tager vi den så hele vejen, siger Viktors far Morten Poulsen til Lokalavisen.

Gilsbjergskolen har ikke ønsket at kommentere sagen.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip