Forældreorganisation: Der er brug for gode lektiecafeer

Der er ingen tvivl om, at lektiecaféerne - som de ser ud i dag - ikke fungerer optimalt. Derfor vil det heller ikke gavne alle folkeskoleelever, hvis de bliver obligatoriske, som planen lige nu er, at de skal være efter sommerferien.

Det mener landsformanden for organisation Skole og Forældre, Mette With Hagensen.

- Det, vi har fået, det er lektiehjælp til dagen efter. Og det er ikke alle elever, der har behov for det. Derfor er vi fuldstændig på linje med de forældre, som siger, at hvis det bare er lektiehjælp, så er det ikke alle, der har brug for det.

Alligevel fastholder hun, at den oprindelige idé med lektiecafeer er rigtig god.

- Jeg synes, det er vigtigt at gå et skridt tilbage i denne her diskussion og se på, hvad intentionen var. Et af målene med skolereformen er, at flere børn skal blive dygtigere, og for at de kan blive det, så er der nogen, der har brug for hjælp til sine lektier, siger hun.

Seks ud af ti forældre til folkeskolebørn vil gerne have, at lektiecafeer fortsat skal være frivillige, som de har været indtil videre. Det viser en undersøgelse, som Gallup har gennemført for Berlingske.

Men hvis man kan få lektiecaféerne op på det tiltænkte niveau, så mener Mette With Hagensen, at de kan gavne både de svage og de dygtige elever.

- De dygtige elever har også brug for at blive udfordret, så de rykker sig. Det var det, der var intentionen med lektiecafé og faglig fordybelse, siger Mette With Hagensen.

/ritzau/

.

Dagens Gossip