Forbavsede forældre i Fårevejle mødes med politiet: Anede ikke, vores skole var mål for bombeangreb

Skolebestyrelsen på Sydskolen i Odsherred Kommune er dybt overrasket over, at en skoleafdeling i Fårevejle tilsyneladende var mål for et bombeangreb i den såkaldte Kundby-sag.

- Jeg må indrømme, da jeg i formiddag så i en avis, at det var Sydskolen i Fårevejle, tænkte jeg hvorfor det?, siger skolebestyrelsesformand Lene Ørnberg Terkelsen til Ritzau.

I skolebestyrelsen har man ikke viden om, hvilke elever der går på skolen, der tæller i alt fem afdelinger. Men flere medier skriver tirsdag, at den 16-årige pige, der er sigtet i sagen, skulle have været tidligere elev på skolen.

Lene Ørnberg Terkelsen har dog på intet tidspunkt forbundet skolen med sagen fra Kundby, der har fået stor mediebevågenhed.

- Jeg havde set, hun boede i Kundby, så jeg troede, det ville være en Holbæk-skole, hvis det skulle have været noget. Derfor blev jeg overrasket, da jeg så, at det var Sydskolen Fårevejle, fortæller hun.

Selv om skolebestyrelsesformanden er rystet over sigtelsen, er Lene Ørnberg Terkelsen ikke bange for, at skolen vil være et angrebsmål og kalder sagen "et enestående tilfælde".

- Vi har to piger, der går på Sydskolen, og jeg er fuld af tillid i forhold til at sende dem i skole. Det er jeg slet ikke bekymret for.

Lærerne på skolen i Fårevejle er blevet underrettet om sigtelsen tirsdag formiddag, og senere tirsdag vil politiet tale med forældrene, oplyser Lene Ørnberg Terkelsen.

Politiet har opfordret til, at dagligdagen fortsætter som hidtil.

Samtidig råder skolebestyrelsesformanden dog forældre til at tale med deres børn om sagen.

- For der er jo ingen, der skal være bange for at gå i skole, siger Lene Ørnberg Terkelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip