Forbes: Bill Gates er stadig verdens rigeste

Skrevet af admin

01/03/2016

Dagens topnyheder

Der har i årevis været penge i at levere software til computere, og sådan er det også nu. Det kan Bill Gates skrive under på.

Han er en af grundlæggerne af Microsoft. Tirsdag er han atter blevet udnævnt af magasinet Forbes til verdens rigeste mand på den årlige liste over velbjærgede mennesker.

Det er 17. gang i de seneste 22 år, at han topper listen.

Bill Gates har ifølge listen en formue på 74 milliarder dollar. Det svarer efter dagskursen til omkring 507 milliarder kroner.

Det er ellers gået lidt tilbage for den 60-årige Bill Gates, der ifølge Forbes er blevet 4,2 milliarder dollar fattigere i forhold til 2015.

Men hans formue er alligevel så stor, at der er luft ned til nummer to.

Og på andenpladsen er den 79-årige Amancio Ortega. Han er spanier, og han har skabt sin formue inden for modeindustrien. I hans imperium er tøjkæden Zara nok den bedst kendte.

Han er ifølge Forbes god for 67 milliarder dollar. Det er 2,5 milliarder dollar mere end i fjor, da hans penge "kun" rakte til en fjerdeplads på listen.

Nummer tre er en anden amerikaner, nemlig Warren Buffett. Den 85-årige investor har ifølge Forbes en formue på 60,8 milliarder dollar.

Nummer fire er Carlos Slim Helu fra Mexico. Han tjener sine penge inden for telekommunikation og har en formue på 50 milliarder dollar.

Helu har i øvrigt haft et grimt år, rent økonomisk. Den 76-årige mexicaner har trods alt stadig salt til brødet, men hans formue er i forhold til Forbes-listen 2015 skrumpet med 27,1 milliarder dollar.

Der er nye folk på top tilisten i år. Det gælder Mark Zuckerberg, grundlægger af Facebook. Han er rykket fra 16.-pladsen til nummer seks. Den 31-årige amerikaner har ifølge Forbes 44,6 milliarder dollar at bruge af.

Også Jeff Bezos, den 52-årige topchef hos Amazon, er højdespringer. Han er rykket fra nummer 15 til nu nummer fem. Han har en formue på 45,2 milliarder dollar.

/ritzau/dpa