Forbes kårer igen Putin til verdens mest magtfulde mand

Det amerikanske tidsskrift Forbes har igen udnævnt Vladimir Putin til verdens mest magtfulde mand. Det er således andet år i træk, at Ruslands præsident bliver tildelt titlen, og også i år kommer USA's præsident Barack Obama og Kinas leder Xi Jinping ind på de næste pladser.

- Ingen kalder Putin for en rar fyr. I 2014 har han med magt tilegnet sig Krim-halvøen og ført en grim form for krig i Ukraine, og en russisk raket har formentlig skudt et civilt fly ned, konstaterer Forbes i sin kommentar.

Fjerdepladsen på Forbes' liste går til manden, som katolikkerne anser for at være Guds stedfortræder, Pave Frans. Herefter følger Tysklands kansler Angela Merkel. Den amerikanske centralbankchef Janet Yellen er at finde på sjettepladsen.

Det er første gang, at to kvinder er blandt verdens 10 mest magtfulde personer.

Syvendepladsen går til Microsofts grundlægger Bill Gates, der bliver efterfulgt af chefen for den europæiske centralbank, Mario Draghi.

På årets liste er der kommet 12 nye navne. Som nummer 54 ses den selvudnævnt kalif for den militante gruppe Islamisk Stat, Abu Bakr al-Baghdadi.

Der er ingen danskere på listen.

Lederen for den norske oliefond, Yngve Slyngstad, har dog klaret nåleøjet. Forbes konstaterer, at Norges oliefond er verdens største investeringsfond, og Slyngstad belønnes med en plads som nummer 72.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip