To forbrændt efter eksplosion ved metrobyggeri

11/07/2014 11:46

admin

Nyheder

Mest læste i dag

To italienske elektrikere blev fredag morgen forbrændt, da der skete en mindre eksplosion i forbindelse med metrobyggeriet ved Nuuks Plads på Nørrebro i København.

Ulykken skyldtes en kortslutning i en el-tavle ved en tunnelboremaskine, hvor der skulle udføres elektrisk arbejde, oplyser Metroselskabet.

- Efter hvad vi er blevet oplyst, er den ene medarbejder blevet lettere forbrændt i ansigtet, mens den anden formentlig er sluppet med lettere forbrændinger på den ene arm, udtaler teknisk direktør Erik Skotting i en pressemeddelelse.

De to tilskadekomne, der er ansat i det italienske firma Seli, blev efter ulykken kørt til behandling på Rigshospitalet.

Erik Skotting understreger, at Metroselskabet ser "med største alvor" på hændelsen.

- Og vi beklager dybt, at to af entreprenørens medarbejdere er kommet lettere til skade, siger han og tilføjer:

- Ulykker som denne må ikke ske, og vi vil nu hurtigst muligt få afdækket årsagen og dernæst få iværksat de nødvendige initiativer, så en lignende hændelse kan undgås i fremtiden.

Straks efter ulykken, der skete ved nitiden torsdag morgen, blev brandvæsnet, politiet og Metroselskabets sikkerhedsfolk tilkaldt.

Arbejdstilsynet, brandvæsnet og politiet har været nede i skakten for at undersøge årsagen til ulykken og har torsdag eftermiddag tilladt, at arbejdet på byggepladsen kan genoptages.

CMT, der er hovedentreprenør på byggeriet af Cityringen, skal nu aflevere en hændelsesrapport til Metroselskabet for at kaste lys over årsagen til ulykken. Blandt andet skal det fastslås, om der var tale om en menneskelig fejl, og om alt er foregået efter reglerne.

/ritzau/