Forbrugerne er igen optimister efter syv magre år

Optimismen blandt de danske forbrugere er fortsat høj, og det er med de positive briller, der kigges på den økonomiske fremtid.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, der er offentliggjort onsdag.

Forbrugertilliden, der er en indikator for danskernes syn på den nuværende og fremtidige økonomiske situation, er ganske vist tæt ved uændret fra marts til april. Forbrugertilliden endte således på 13,7 i april mod 13,9 i marts.

Men niveauet ligger højere end gennemsnittet for de seneste seks måneder på 9,7.

Og forbrugernes forventninger ligger også fortsat tæt på den hidtidige højeste score på 15,5, der blev målt i januar 2006.

- Forbrugertilliden er fortsat meget høj. Vi skal ikke opleve meget yderligere fremgang, før at jeg tror, rekorden bliver slået, lyder forventningen hos cheføkonom Thomas Søby fra erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

- Jeg tror, at en del af forklaringen til den megen optimisme er, at oven på syv magre år, så skaber det ekstra meget glæde hos danskerne, at vi nu alle kan se lys for enden af tunnelen, tilføjer cheføkonomen.

Privatforbruget kan dog ikke skabe opsvinget alene, og fremgang i eksporten er derfor også nødvendigt, lyder det fra Thomas Søby.

- Det er ikke kun i Danmark, hvor optimismen og væksten er kommet tilbage.

- Det er vigtigt for dansk økonomi, at vi giver vores producenter og virksomheder de bedste muligheder for at gribe opsvinget ude i verden og veksle det til eksport, siger cheføkonomen fra Landbrug & Fødevarer.

Det er nemlig kun gennem en kombination af øget forbrug og stigende eksport, at økonomien kan løfte sig mærkbart, påpeger Thomas Søby.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip