Forbrugerråd: Forsikringsselskaber krænker kunderne

Skrevet af admin

02/12/2015

Dagens topnyheder

- Det her er at gå over grænsen.

Sådan siger direktør i Forbrugerrådet Tænk Lars Pram til Ritzau i forbindelse med, at forsikringsselskaber har sat gps-sporer på kunders biler.

- Jeg blev meget overrasket. Vi er meget imod forsikringssvindel. Det er ulovligt og strafbart, og det går ud over andre ærlige kunder. Men når det sagt, så skal der være meget klare regler på det her område.

- Det er dybt krænkende, hvis vi som forbrugere oplever at et have en gps på vores bil. Det betyder, at de kan følge med i, hvor vi har været. Det er meget stort indgreb i vores privatliv, siger han.

Forsikringsselskaber har i mindst tre tilfælde spioneret mod kunders biler i Danmark ved at spore dem med en gps-anordning, der blev sat fast på bilen, skriver Berlingske.

Formålet med overvågningen har været at spore, om kunden snød forsikringsselskabet, og metoden er godkendt af branchen selv.

Ifølge Forsikring og Pensions eget kodeks for undersøgelse af mistanke om forsikringssvindel fra april 2013, må selskaberne gerne bruge gps-sporing, så længe de ikke overtræder straffeloven ved at bevæge sig ind på privat område.

Men det er ikke i orden, mener Forbrugerrådet Tænk, og som kunde bør du tage kontakt til dit forsikringsselskab for at høre, hvad deres praksis er.

- Tag kontakt til dit forsikringsselskab og hør om de også bruger den slags metoder. Det burde ikke være tilladt. Det bør være politiets opgave.

Spørgsmål: Hvad vil I som Forbrugerråd gøre?

- Vi opfordrer meget kraftigt branchen til at stoppe brugen af gps og vil have erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) og justitsminister Søren Pind (V) til at få lavet nogle klare regler på det her område.

- De skal skærpe bekendtgørelsen om, hvad god skik er for forsikringsselskaber. Der er brug for klarhed og for at få strammet op på det her område, siger han.

/ritzau/