Forbrugerråd: Spar op til begravelsen på din bankkonto

Hvis man overvejer at spare op til sin egen begravelse gennem særskilte begravelsesopsparinger, kan det måske være en bedre idé at lave en almindelig opsparing i banken, da man ellers kan risikere at komme i klemme.

Sådan lyder det fra Forbrugerrådet Tænk, efter at Kristeligt Dagblad tirsdag skriver, at flere og flere vælger at spare op til den sidste rejse gennem landets to største begravelsesopsparinger, Elysium Begravelsesopsparing og Begravelse Danmark.

Hos Elysium Begravelsesopsparing er det for eksempel ikke muligt at få pengene igen, hvis man fortryder og siger ordningen op. De bliver først udbetalt til begravelsen, når man dør.

Derudover får pårørende ikke det overskydende beløb, hvis begravelsen koster mindre, end der er sparet op.

- Det er ikke acceptabelt, at man ikke kan melde sig ud eller ikke kan være sikker på, at pengene bliver brugt til det, de er indbetalt til, siger forbrugerrådets cheføkonom Martin Salamon til Ritzau.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler blandt derfor, at man overvejer at spare op på almindelig vis, så pengene ikke er låst fast, hvis man undervejs fortryder.

Hos Begravelse Danmark er det derimod muligt at opsige ordningen mod at betale fem eller 25 procent af det indskudte beløb, alt efter hvilken type opsparing man har valgt.

Hos Elysium Begravelsesopsparing henviser formand Steen Kristensen til, at man ikke kan få pengene igen, fordi der ikke er tale om en opsparing i traditionel forstand.

En begravelsesopsparing tæller ikke med i ens formue, når der skal beregnes tilskud fra kommunen såsom boligsikring eller andre tillæg.

- Det må ikke sammenlignes med en opsparingskonto. Aftalen er lavet på den her måde med Skat, så man ikke kan skjule pengene i en årrække og så lige pludselig beslutte sig for, at man gerne vil have dem igen, siger Steen Kristensen til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip