Forbrugerrådet: Drop tvungne TV-løsninger og spar millioner

Omkring 650.000 husstande er i dag bundet til en bestemt tv-løsning gennem deres boligforening. Men det er på høje tid at give forbrugerne et frit valg, mener Forbrugerrådet TÆNK.

- Det er en principiel diskussion, som samtidig er meget praktisk for rigtig mange mennesker, siger Martin Salamon, chefkonsulent i Forbrugerrådet TÆNK.

- Det, at kunne agere som et frit menneske på et marked, er noget, vi anser som helt grundlæggende. Men på det her marked er det så suspenderet, og det skal vi have gjort op med.

En ny analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen estimerer, at konsekvenserne ved at give husstande i boligforeninger frit valg vil være en samlet besparelse for forbrugerne på cirka 68 millioner kroner om året.

Estimatet dækker over, at 15 procent af de 650.000 husstande vil fravælge en fælles løsning og spare 149 kroner om måneden, mens resten vil komme til at betale marginalt mere for deres løsninger.

Dertil peger Martin Salamon på yderligere gevinster, når udbyderne vil forsøge at fastholde de små 100.000, som anslås at ville opsige deres tv-løsning, hvis markedet sættes frit.

- Vi kan ikke forvente, at udbyderne vil sidde med hænderne i skødet, når så mange forbrugere rykker på sig. Den konkurrencedynamik, der vil opstå, når man sætter 650.000 forbrugere fri, vil komme os alle til gavn, siger han.

- Så der er behov for, at politikerne tager affære og sikrer gennem lovgivning, at det ikke længere vil være muligt at binde folk i boligforeninger til bestemte udbydere. Jo før des bedre.

Sidste år vedtog regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Konservative vækstpakken "Danmark helt ud af krisen". Analysen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er et af initiativerne i vækstpakken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip