Forbrugerrådet kræver svar fra VW

Presset på Volkswagen stiger i takt med, at der kommer flere oplysninger frem i den verdensomspændende VW-skandale.

Tirsdag morgen kan direktøren for VW i Danmark, Ulrik Schönemann, se frem til at modtage et brev fra forbrugerrådet Tænk.

I brevet beder Tænk blandt andet om, at VW Danmark gør rede for, om de danske forbrugere er blevet ført bag lyset ved at købe en VW-produceret bil.

- Vi skal have afdækket, om der er danske forbrugere, der er blevet snydt til at købe en bil i den tro, at den er mere miljøvenlig, end den reelt er. Hvad har der stået i brochurer, reklamer og så videre? Det mangler vi svar på, siger direktøren for Tænk, Lars Pram til Ritzau.

Meldingen fra Volkswagen Danmark er fortsat, at de ikke ved mere, end de har fortalt offentligheden, og at de venter svar fra Volkswagens hovedsæde i Tyskland. Et svar som Lars Pram ikke finder tilfredsstillende for forbrugerne.

- Som forbruger er man fuldstændigt ligeglad med, hvordan VW's interne arbejdsgange er. Jeg synes ikke, det er store krav fra forbrugernes side, at man gerne vil vide, hvordan denne skandale berører dem, siger han.

- At købe en bil er en stor udgift, og derfor har man som forbruger krav på at få reel og fyldestgørende information, og det kan forbrugerne ikke få i denne situation. Det efterlader dem på herrens mark, siger Pram.

Forbrugerrådet Tænk har opfordret forbrugere, som føler de kan være berørt af sagen til at henvende sig til rådet. Når VW kommer med yderligere information, vil Forbrugerrådet Tænk så informere forbrugerne. Siden fredag har cirka 150 personer henvendt.

I sidste uge fortalte Lars Pram, at Forbrugerrådet Tænk overvejer en retssag mod VW på vegne af forbrugerne.

- Vi overvejer stadig alle muligheder, og det indebærer også en retssag, siger han.

Verden over har 11 millioner dieselbiler fra Volkswagen haft et computerprogram installeret, som skulle sløre bilernes reelle forureningsniveau, når der blev udført test af bilerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip