Forbrydelsen hædret med fornem britisk krimi-pris

Den danske krimiserie "Forbrydelsen" har for anden gang på tre år vundet titlen som bedste internationale dramaserie ved en prestigefyldt britisk prisuddeling.

Torsdag aften fik "Forbrydelsen III" den såkaldte "International TV Dagger" ved uddelingen af The Specsavers Crime Thriller Awards i London.

I 2011 blev den første udgave af dramaserien om drabet på Nanna Birk Larsen også hædret med den britiske tv-dolk.

Sofie Gråbøl vandt desuden prisen som bedste kvindelige skuespiller, og Ann Eleonora Jørgensen fik prisen som bedste kvindelige birolle.

- At modtage den for første sæson var stort, men denne gang ser vi det som et udtryk for, at det lykkedes for os at holde det høje niveau, og det glæder os, siger DR's fiktionschef Nadia Kløvedal Reich ifølge dr.dk.

- England er jo krimiens moderland og har været en kilde til inspiration for mange, også for "Forbrydelsen". Derfor er det en ære, at vi har kunnet skabe en dansk krimiserie, der har givet os briternes anerkendelse, tilføjer hun.

Søren Sveistrup er hovedforfatter bag successerien, og han er stolt over at modtage endnu mere hæder fra Storbritannien.

- Kollegernes dom er jo tit noget, man frygter, og det er selvfølgelig en stor ære at modtage prisen i konkurrence med serier som "Homeland" og "Boardwalk Empire", siger Søren Sveistrup ifølge dr.dk.

"Forbrydelsen" blev i 2007 nomineret til en Emmy for bedste internationale dramaserie. Året efter var serien igen med i opløbet om prisen, og Sofie Gråbøl var nomineret i kategorien bedste kvindelige skuespiller. Forbrydelsen vandt dog ingen Emmy-priser.

Søren Sveistrup er også hovedforfatter på tv-serien Nikolaj og Julie, som i 2003 vandt en international Emmy for årets bedste dramaserie.

/ritzau/

 

Dagens Gossip