Forbund bakker op om ny idrætsaftale

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) samt Danske Gymnastisk- og Idrætsforeninger (DGI) er positive over for den idrætsaftale, som tirsdag aften blev indgået af Folketingets partier.

Aftalen er forhandlet på plads med afsæt i den udredning af dansk idræt, som Kulturministeriet offentliggjorde i begyndelsen af april, lyder det i en pressemeddelelse fra DIF og DGI.

- Udredningen viste, at DIF og DGI forvalter de offentlige midler effektivt, og at der er stor tilfredshed med organisationerne både blandt medlemsforeninger og kommuner. Det er vi meget tilfredse med.

- Men den viste også, at der er plads til forbedring - i form af et tættere samarbejde mellem organisationerne, siger DIF's formand, Niels Nygaard, i meddelelsen.

Den nye idrætsaftale indebærer, at alle modtagerne af overskuddet fra Danske Lotteri Spil A/S samlet skal aflevere et såkaldt omstillingsbidrag på 10 millioner kroner det første år og 12 millioner kroner i de efterfølgende år.

- Vi er naturligvis kede af at skulle aflevere nogle midler. Men vi anerkender, at der var en helhed, som skulle gå op, og vi bakker op om de målsætninger og hensigtserklæringer, der er i aftalen som sådan, siger DGI's formand, Søren Møller.

Med idrætsaftalen styrkes kampen mod doping. Anti Doping Danmark bliver årligt støttet med fem millioner kroner fra tipsmidlerne, og til næste år vil organisationen modtage yderligere fire millioner kroner i forhold til i dag. Støtten øges gradvist, så i 2018 vil Anti Doping Danmark modtage 12 millioner kroner mere end i år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip