Forbund kritiserer kortsigtet økonomisk event-støtte

I Danmarks Ishockey Union og Badminton Danmark er man bekymret. Bekymringen går på den kortsigtede økonomiske ramme, man de senere år har lagt ned over organisationen Sport Event Denmark.

Kritikken fra de to specialforbund går på, at Kulturministeriet kortsigtet tager stilling til finansieringen for et-to år ad gangen.

Det skaber stor usikkerhed om finansiering og dermed hele grundlaget for arbejdet med at tiltrække sport events, mener direktør i Danmarks Ishockey Union, Enver Hansen.

- Vores kampagne for ishockey-VM i 2018 begyndte for et lille år siden, altså fem år forud for selve VM-arrangementet.

- Så giver det ikke mening at finansiere Sport Event Denmark for et-to år ad gangen, for hvor er de så henne når eventen skal gennemføres, både med økonomi og knowhow?

- Hvis målet er at få store sportsbegivenheder til Danmark, som kan markedsføre og skaffe store turistindtægter til landet, er det vigtigt at give Sport Event Denmark arbejdsro over en årrække, siger Enver Hansen i en pressemeddelelse.

Til august er Danmark vært for VM i badminton. En kæmpe stor event, som alle aktører og arrangører har arbejdet med siden 2009, hvor budkampagnen gik i gang under IOC-kongressen i København.

Uden den langsigtede investering i Denmark Open fra Sport Event Denmarks side, ville det være umuligt at lægge så stor en turnering i Danmark, påpeger direktør i Badminton Danmark, Charlotte Malmroes.

- Netop fordi Danmark er verdenskendte i at levere topprofessionelle sportsevents, har vi VM i Danmark til august.

- Så der er virkelig meget fornuft og god økonomi i fastholdelse af de helt store internationale badmintonevents til Danmark, så vi kan vise resultater som global metropol for at placere sportsevents, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip