Forbund står fast: Ingen russiske atletikudøvere til OL

De russiske atletikudøvere er generelt udelukket fra at deltage i OL i Rio på grund af mistanke om statsstøttet- og kontrolleret doping.

Og den beslutning bliver der ikke ændret på ifølge Det Internationale Atletikforbund (IAAF), som onsdag bekræftede en tidligere beslutning om, at kun længdespringeren Darya Klishina får lov at deltage.

Det står klart, efter at den russiske sportsminister, Vitaly Mutko, tirsdag offentliggjorde, at han har modtaget et brev fra IAAF, som slår fast, at der ikke bliver ændret på denne beslutning.

- Jeg har modtaget et svar fra Coe (Sebastian Coe, IAAF-præsident, red.), og beslutningen, som er truffet, vil ikke blive ændret, siger Mutko ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mandag sendte Mutko et brev til IAAF, hvori han bad forbundet om at tillade, at rene, russiske atletikudøvere kan deltage i det forestående OL.

IAAF bekræfter, at man har afvist anmodningen fra russerne.

- Vi modtog et brev fra minister Mutko i går (tirsdag, red.) med en anmodning om at gennemgå de russiske atletikudøvere igen.

- Vi har svaret ministeren og forklaret, at Den Internationale Sportsdomstol (CAS) har stadfæstet IAAF's berettigede regler, skriver IAAF i en mail til AFP.

Ruslands atletikudøvere blev i november i fjor udelukket fra al konkurrence, efter at Det Internationale Antidopingagentur (Wada) offentliggjorde en rapport om systematisk russisk doping.

Senere bredte dopingsagen om Rusland sig til andre idrætsgrene.

I juni besluttede IAAF, at de russiske atletikudøvere fortsat skulle være udelukket, og i juli besluttede CAS så at vende tommelfingeren nedad i forhold til en appel fra 68 russiske atletikudøvere, der ønskede at deltage ved OL.

Her fandt man kun, at Darya Klishina levede op til kravene og dermed kan deltage i OL.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) besluttede for nylig, at man ikke vil udelukke Rusland fra OL som nation. Man besluttede i stedet, at det er op til de enkelte specialforbund at vurdere, om de russiske atleter kan deltage.

OL i Rio bliver afholdt fra 5. til 21. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip