Forbund straffer tennisstjerne for Wimbledon-udbrud

Det australske tennisforbund, Tennis Australia, har smidt et af landets største mandlige tennishåb, Bernard Tomic, af landsholdet.

22-årige Tomic brugte fredag aften taletiden efter sit Wimbledon-exit til at gå til verbalt angreb på flere topchefer i Tennis Australia.

Blandt andet langede Tomic ud efter tennisforbundets direktør, Craig Tiley, og præsident, Steve Healy.

- Hans opførsel er uacceptabel, siger Steve Healy ifølge flere australske medier.

- Det er et privilegium at spille for sit land, og med det privilegium følger en forpligtigelse til at opføre sig ordentligt. Det gjorde han ikke, siger den australske tennispræsident.

Bernard Tomic havde mange kritikpunkter, da han fredag aften afholdt pressemøde efter sit nederlag til topseedede Novak Djokovic ved Wimbledon. Et af dem gik på, at Tennis Australia vil fjerne den økonomiske støtte til australske spillere over 20 år.

Derudover vil forbundet også tage støttekronerne væk fra tennisspillerens søster, 17-årige Sara Tomic, på grund af samarbejdsvanskeligheder med deres far, John Tomic.

Bernard Tomic er også utilfreds med, at han ikke hørte fra tennisforbundet, da han sidste år blev opereret i hoften. Og da han for et halvt år siden forberedte sig til Brisbane International, skulle han selv købe bolde og betale for at få en træningsbane.

Ud over topcheferne Graig Tiley og Steve Healy nævnte Tomic også det australske tennisikon Pat Rafter i sit skingre udbrud mod tennisforbundet. Pat Rafter er ansat i en ledende funktion i Tennis Australia.

Præsident Steve Healy mener, at Bernard Tomic' kritik er helt forfejlet.

- Beskyldningerne bygger på misinformation, og de er usande. Derudover talte han grimt om nogle gode mennesker, siger Healy.

Han slår samtidig fast, at Tennis Australia har bakket op om Bernard Tomic igennem et årti.

- Han har fået støtte fra vores organisation, siden han var 11-12 år gammel.

- Vi har gennem støtte og penge hjulpet ham til at nå det punkt, hvor han er i dag, siger Steve Healy.

Præsidenten er parat til at tage Bernard Tomic tilbage på landsholdet, hvis Tomic erkender, at han har begået en fejl.

Det australske landshold spiller sin næste Davis Cup-kamp om godt en uge, hvor Kasakhstan kommer forbi Darwin.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip