Ford Mustang får hovedrolle i ny film

Elo Christoffersen

|

02/09/2013

Dagens topnyheder

Ford Mustang har gjort en imponerende karriere i underholdningsbranchen og har blandt andet haft en fremtrædende rolle i James Bond-filmen Goldfinger, Steve McQueen-klassikeren Bullitt og nu en hovedrolle i Need for Speed. Sammenlagt har Mustang optrådt næsten 3000 film og TV-programmer.

Med sådan en portefølje får Mustang måske en dag sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame. Ford Mustang er så populær at en fan samlede andre fans på nettet, for sammen at udarbejde en liste over Mustangs mange roller.

- Min interesse for Mustang startede i 1966 da jeg var 14 år, fortæller Stefan Thorarensen, stifteren og grundlæggeren af den Islandske Mustang-klub.

- Min faster købte en Mustang Fastback fra 1965 og siden har jeg været en fan.

Læs også: Passat gennem 40 år

Thorarensen startede med at samle på VHS film og DVD’er, hvor Ford Mustang figurerer på rollelisten. I 2009 havde han en liste med 300 film-og tv-produktioner som var udgangspunktet for nutidens mere omfattende fanside: MustangImdb.com. Over 100 fans har bidraget til listen med de næsten 3000 filmproduktioner som Ford Mustang har medvirket i.

Projektet med den web-baserede liste er bare ét af mange eksempler på den tiltrækningskraft Mustang har. Og selvom modellen aldrig officielt har kunnet købes i hverken Island, Polen eller New Zealand, findes der op til flere Mustang-klubber.

Ford Mustang i hovedrollen

Ford Mustang fik en raketstart i filmverdenen. Blot et par måneder efter sin lancering i 1964 på New York World Fair, jages James Bond af en morderske i en Wimbledon hvid cabriolet i filmen ”Goldfinger.” Få år senere, var det Bond selv, der kørte en Mustang i Las Vegas´ gader i filmen ”Diamonds are Forever.”

I 1968 var Ford Mustang allerede et ikon på vejene. Steve McQueen forvandlede Ford Mustang til en filmstjerne med hvad der kaldtes den bedste biljagt til dato – de afsluttende 9 minutter af filmen ”Bullitt.” 44 år senere blev denne scene genindspillet i afslutningen af serien “Alcatraz.”

I ”Gone in Sixty Seconds” fra 2000 møder vi Eleanor – den sølvfarvede og sorte Mustang fra 1967, som blev kørt af Nicolas Cage, og for nyligt blev solgt på auktion for mere end $1 million. Siden Eleanors debut er der lavet utallige kopier af den legendariske bil.

Comeback til Mustang

Ford Mustang fylder ikke bare 50 år næste år, den har også hovedrollen i den kommende biograf film, ”Need for Speed.” Filmens hovedrolleindehaver Aaron Paul – også kendt fra TV-serien Breaking Bad – har fået æren af at køre den specialbyggede Mustang.

Den nye film er inspireret af en lang række videospil fra Electronic Arts med Mustang som omdrejningspunkt.

- Vi er glade for at Ford spiller sådan en vigtig rolle i en film, som bygger på et så berømt TV-spil, siger Keith Koeppen, chef for markedskommunikation hos Ford.

Læs også: Løs hund i bilen kan være livsfarlig

Ford Mustang har ofte været med i film og TV-programmer og filmen Need for Speed er en fortsættelse af den tradition.

Filmens Mustang er specialbygget af Ford og er tilpasset de stunts og scener, som gør filmen til en succes blandt fansene. Tilpasningen har givet Ford Mustang en mere aggressiv fremtoning med bredere skærme, sænket fjedring og 22 tommer fælge. Selv tågelygterne har fået en ny form med avancerede LED-lys.

Selvfølgelig skal en heltebil have en motor udover det sædvanlige; filmens Mustang er udrustet med en 5,8 liters V8-motor i aluminium med 900 hk, specieludviklet af Ford Racing. Som prikken over i´et har Mustang fået en speciallak i sølv med blå striber som er selvlysende i mørket.

Filmen har premiere i foråret 2014.

50 år med Mustang

Ford Mustang tilhører snart den eksklusiv klub af bilmodeller som er blevet produceret i mere end 50 år. Under sine første 49 år har Ford Mustang fået beundrere over hele verden. Modellen har fem millioner fans på Facebook, hvilket er en rekord.

Ford Mustangs unikke kombination af elegance, performance og value for money, etablerede et helt nyt segment af sportsbiler og Mustang modellen har været førende lige siden.

Læs også: Danskernes biler er særdeles pæne og velholdte

Sammenlagt er der produceret over 9,2 millioner Ford Mustang’er i USA. Gennem sine præstationer på racerbanen og på filmlærredet er Mustang et ikon.

2014 udgaven af Ford Mustang bliver bygget på fabrikken i Flat Rock, Michigan.