Foreninger: Arbejdspladser er kernen af liv på landet

Det er et skridt i den rigtige retning, at Venstre vil flytte statslige arbejdspladser ud af København, men der er behov for mere, og det er helt afgørende, at udspillet ikke bliver en syltekrukke.

Det mener formanden for organisationen Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

- Landdistrikternes udvikling handler om mere end statslige arbejdspladser. Men det er en vigtig faktor, siger han.

- Det er et punkt, vi finder rigtig vigtigt. Men jeg må også sige, at vi stiller med en klar forventning om, at der kommer handling. Det må ikke være sådan et udvalgsarbejde, der ender med ikke at blive til noget. Det har vi set for tit, siger han.

Fredag fremlagde Venstre udspillet "Flere danske job i hele Danmark", og Landdistrikternes Fællesråd glæder sig over, at udkantsområdernes vilkår nu bliver en del af valgkampen.

Venstre vil blandt andet nedsætte en "hurtigarbejdende, tværministeriel ministerarbejdsgruppe", som inden for to måneder efter et eventuelt kommende regeringsskifte skal fremlægge en samlet strategi for at placere statslige arbejdspladser over hele landet.

Også formand for foreningen Landsbyerne i Danmark Carsten Abild tager positivt imod Venstres udspil.

- Man rører ved kernen af mere liv på landet, nemlig arbejdspladser, siger han.

- Det er arbejdspladser, der afgør, om et område får udvikling eller afvikling, og det er en god idé at flytte så mange statslige arbejdspladser som overhovedet muligt ud i landdistrikterne, siger han.

Carsten Abild mener dog ikke, at udspillet fra Venstre er ambitiøst nok. For ham er et af de centrale ønsker, at man får liberaliseret planloven, som blandt andet regulerer bebyggelse i landzoner.

- De statslige arbejdspladser er en begyndelse. Men det er endnu vigtigere, at man kan få liberaliseret planloven, så iværksættere, håndværkere og småindustri kan komme til at skabe flere arbejdspladser i landdistrikterne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip