Foretrækker cyklen: Hviledag er ren smerte for Fuglsang

Hviledage er planlagt som afslapning for rytterne i Tour de France, men for Jakob Fuglsang ville det være langt bedre at køre cykelløb, for den etapeløse mandag er ren smerte.

- Cyklen er det bedste sted, jeg kan opholde mig i øjeblikket. Selvfølgelig er det ikke fordi, at det ikke gør ondt på cyklen, men på cyklen har jeg fokus på noget andet end smerterne.

- Når der bliver kørt stærkt i løbet, så tænker man ikke så meget på, om det gør ondt der eller der. Så er fokus rettet mod noget andet, siger Jakob Fuglsang.

Danskeren fra Astana-holdet er vågnet en del gange i nat, for han har sår på alle sider af kroppen. Bare det at tage strømper af og på er en smertefuld anstrengelse, som tager lang tid.

- Senerne i baglåret og på inderlåret er stramme som guitarstrenge. Det er lige før, at det at løfte mit eget ben er umuligt. Jeg må næsten bruge armene til at løfte benene, og det er lidt lettere på cyklen, for der kører de bare med rundt, siger Fuglsang.

Den 29-årige cykelrytter styrtede på 13. etape på en nedkørsel, da han ramte en vanddunk, som han ikke kunne nå at styre uden om.

- Alt taget i betragtning er det gået rigtig godt og bedre, end jeg havde turde håbet på. Jeg har færre problemer, end jeg havde frygtet.

- Jeg skal nok komme til Paris. Jeg føler mig bedre i dag end i går, og i morgen skulle gerne blive endnu bedre. Når de to første dage er overstået på så forholdsvis god vis, så er jeg sikker på, at jeg nok skal komme igennem det sidste inden for tidsgrænsen, siger Fuglsang med et smil.

Styrtet kostede Fuglsang chancen for at køre en topplacering hjem i Touren, da han tabte en halv time i forhold til sin egen kaptajn, Vincenzo Nibali, som fører løbet, og de øvrige favoritter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip