Forfalskede advokats underskrift: Over to års fængsel

En 52-årig kvinde er onsdag eftermiddag i Retten i Holbæk idømt to år og seks måneders fængsel for dokumentfalsk og bedrageri.

Hun har blandt andet forfalsket underskrifter fra den kendte københavnske advokat Merethe Stagetorn og fra to statsadvokaturer.

I 17 tilfælde havde hun fabrikeret breve med en underskrift, der så ud til at stamme fra en advokat eller fra Statsadvokaten for København og fra Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet - i daglig tale bagmandspolitiet.

I brevene stod der, at hun ville få udbetalt et større pengeløb, der strækker sig fra 9,5 millioner til 23 millioner kroner.

Den 52-årige kvinde ønskede igennem brevene at opnå lån og kreditter hos Sparekassen Sjælland med hovedsæde i Holbæk og Nykredits afdeling i Holbæk.

Lånene skulle bruges til to selskaber, som kvinden er involveret i. Formålet skulle angiveligt være at holde et byggeselskab kørende i en krisetid.

Kvinden blev dømt for forsøg på bedrageri over for et af pengeinstitutterne og for bedrageri på omring to millioner kroner over for det andet.

I et af brevene med falsk underskrift stod der blandt andet, at den 52-årige kvinde skulle modtage 23 millioner kroner, når en bodelingssag med hendes eksmand blev afsluttet.

Kvinden har tidligere erkendt, at hun havde fabrikeret de 17 dokumenter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip