Forfatter Lars Hedegaard stiller op til Folketinget

Forfatter og journalist Lars Hedegaard vil være folketingspolitiker.

Derfor stiller han op til næste folketingsvalg som løsgænger. Det oplyser han til DR Nyheder.

Hedegaard er i øjeblikket midtpunkt i en politisk kontroversiel sag, hvor en dansk statsborger, der er sigtet for at forsøge at dræbe den islamkritiske forfatter, angiveligt er blevet løsladt i Tyrkiet.

Debatten raser nu om, hvorfor Tyrkiet tilsyneladende har valgt at løslade den 27-årige formodede gerningsmand.

Attentatforsøget på Hedegaard skete i februar 2013, hvor en mand forklædt som postbud dukkede op på forfatterens adresse på Frederiksberg. Manden skød mod Hedegaards hoved, men ramte forbi.

Hedegaard blev efterfølgende henvist til en sikret lejlighed af Politiets Efterretningstjeneste.

Den 72-årige forfatter mener, at der er brug for at begrænse indvandringen, hvilket han vil arbejde på, hvis danskerne giver ham et ophold på Christiansborg.

- Jeg er ikke tilfreds med den udvikling, der sker i landet. Her tænker jeg særligt på masseindvandringen af folk, som ikke vil eller kan være integreret i det danske samfund, siger han til Politiken.dk.

- Jeg synes, at det er på tide, at nogen gør en indsats for at bevare det Danmark, som jeg er vokset op i, og som jeg gerne vil efterlade til mine efterkommere, siger han til netavisen.

Ifølge DR Nyheder kræver Hedegaard, at indvandrere skal underskrive en erklæring, hvis de skal bosætte sig i Danmark. Hvis personen efterfølgende begår kriminalitet, skal vedkommende sendes ud af landet.

Om personen er forfulgt i sit hjemland, vil Hedegaard ikke tage højde for.

Det er næsten en umulig opgave at blive valgt til Folketinget som løsgænger. Det kræver, at man ved et folketingsvalg får mindst 20.000 stemmer i en enkelt valgkreds.

Lars Hedegaard er tidligere chefredaktør for Information og var i flere år formand for Trykkefrihedsselskabet, som han forlod i februar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip