Forfatter: Single-kvinder skal også have barselsorlov

Da den 38-årige Meghann Foye så sine kolleger stemple ud for at tage på barsel, blev hun jaloux. Hun besluttede derfor, at hun selv måtte tage en pause.

En ‘barselsorlov’. Det er der nu kommet en bog ud af, som hedder “Meternity”, skriver New York Post.  

Bogen handler om en redaktør, der er udbrændt under arbejdspresset. Derfor lyver hun sig gravid for at få tid til sig selv.

- Jo mere jeg tænkte over det, jo mere begyndte jeg at tro på værdien af ‘meternity’ leave (‘mig-orlov’, red.), hvilket for mig er et sabbatlignende afbræk, der lader kvinder, og i mindre grad mænd, skifte deres fokus til de andre dele af deres liv, der ikke drejer sig om arbejdet, lyder det fra Meghann Foye.

Hun så, at kollegerne, som var forældre, havde fordele.

- Efter 10 år i mit arbejde, hvor jeg altid arbejdede under en deadline, kunne jeg ikke lade være med at føle misundelse, når forældre blandt personalet gik fra kontoret klokken 18 for at passe deres børn, mens det blev antaget, at kolleger uden børn blev tilbage og lavede deres arbejde færdig, siger forfatteren.

For hende stod det klart, at den eneste måde, man fik fleksibilitet i sin hverdag, var ved at have børnene som undskyldning.

Læs også: 4 grunde til at leve som en single selvom du er i et parforhold

- Der er bare noget ved at sige “Jeg er nødt til at hente mit barn”, som årsagen til, at man skal gå til tiden i forhold til “Min bedste veninde blev lige droppet af hendes netdate, og hun har brug for en margarita”, men begge argumenter er gyldige, lyder det fra Meghann Foye.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip