Forfatteren Inge Eriksen er død

Forfatteren Inge Eriksen er død, 79 år.

Det skriver dagbladet Information.

Hun opgav i 1962 at læse sammenlignende litteratur ved Århus Universitet, og flyttede til København, hvor hun blev engageret på venstrefløjen. Hun var i 1967 med til at stifte Venstresocialisterne, kom i hovedbestyrelsen og blev senere ansat på partikontoret.

Fra 1960’erne deltog hun flittigt i den offentlige debat med sin ofte kontroversielle holdning til venstrefløjen. I 1969 meldte hun sig ud af VS og blev i 1973 færdig som lærer ved Københavns Dag- og Aftenseminarium.

I erindringsværket Ved jorden at blive fra 1977 skildrer hun sin opvækst i Aalborg. Den prægede også hendes tro på kvinder som handlekraftige mennesker.

Hendes tidlige artikler er samlet i "Ni liv", 1977, med undertitlen "Beretninger fra anarkiets lange sommer". Bogen afspejler hendes politiske idealer, der var inspireret af græsrodsbevægelserne og menneskers hverdagsliv.

Inge Eriksen samarbejdede i 70’erne med maleren og filminstruktøren Jytte Rex. I 1974 lavede de udstillingen "Drømmen og den rasende latter", og året efter fulgte bogen "Kællinger i Danmark".

I 1976 udgav Inge Eriksen sin roman "Victoria og verdensrevolutionen" i to bind. Her ville Inge Eriksen skildre sin hovedpersons liv sammen med hendes engagement i en politisk revolution.

I den følgende roman "Fugletræet", fra 1979, skildres nutidsmenneskets splittelse mellem arbejde og kærlighed, mens "Silkehavet", 1981, er en historisk sørøverroman med en kvindelig heltinde.

I 1980 debuterede Inge Eriksen som dramatiker med fremtidsgyseren "Vinden er ikke til salg". I science fiction-serien "Rummet uden tid", der udkom 1983-89, brugte hun fremtiden i en samtidshistorie om utopiens umulighed.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip