Forhandler om bombedrama: Han kan sprænge sig selv

Situationen i Gamla Stan i Stockholm ser ud til at være særdeles dramatisk, efter at en mand truer med at bombe regeringspartiet Moderaterne og Socialdemokraterne partikontorer.

Politiet erkender således, at situationen er ude af kontrol.

- Vi har ikke nogen kontrol, siger chefen for politiets forhandlergruppe, Paul Hansson, til den svenske public service station SVT.

Ifølge politiets pressetalsmand Kjell Lindgren fik politiet efter fire timer kontakt med manden ved 18.30-tiden, og politiet indledte forhandlinger med manden.

- Vi arbejder dels på at få ham ud af bygningen, og dels at få kontrol over en eventuel farlig genstand, siger han til det svenske nyhedsbureau TT.

Kjell Lindgren vil ikke bekræfte, om genstanden er et bombebælte eller noget andet.

Politiets chefforhandler Paul Hansson sagde tidligere, at der var mulighed for, at manden ville begå selvmord.

- Mine forhandlere har siddet i 50 minutter uden at få kontakt med manden, selv om de har telefonnummeret. Det kan ende med, at han sprænger sig selv, eller endnu værre, springer ud derfra, siger Paul Hansson til SVT.

Midt på eftermiddagen gik den ukendte mand ind på adressen Stora Nygatan 26 i Stockholm, hvor han nu befinder sig i lokaler, der ifølge svenske medier skulle tilhøre menneskerettighedsorganisationen Civil Rights Defence.

Afspærringen i Gamla Stan går fra Rådmansgatan til Olof Palmes gata. Trafikken står helt stille, og mange mennesker er samlet ved afspærringerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip