Forhandlinger mellem SAS og kabinefolk er brudt sammen

admin

|

26/02/2015

Dagens topnyheder

Forhandlingerne mellem SAS og kabinepersonalet i CAU om overflytning af stewardesser til datterselskabet Cimber brød onsdag aften sammen, oplyser CAU.

Parterne gik hver til sit uden at have aftalt, hvornår de skal mødes igen, lyder det fra fagforeningen.

CAU har indkaldt medlemmerne til et møde fredag for at orientere dem om situationen.

SAS og selskabets stewardesser skal forsøge at finde frem til, hvilke vilkår omkring 140 kabinefolk, der efter planen skal overflyttes til SAS' nye datterselskab Cimber allerede 1. marts, skal arbejde under.

Pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen vil ikke uddybe, hvad det er, der skiller parterne ved forhandlingsbordet.

- Men status er, at vi har lagt et forslag på bordet, hvor vi tilbød, at medarbejderne kunne komme over i Cimber og arbejde under de vilkår, vi har i SAS, i en begrænset periode på et til to år.

- Man tog sine vilkår, sin arbejdstid og løn med sig mod at blive der i en periode og så flytte tilbage til SAS efterfølgende. Det lagde vi på bordet, men det afviste foreningen, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Hun understreger, at SAS fortsætter med virksomhedsoverdragelsen 1. marts som planlagt.

- Vi følger fortsat spillereglerne for virksomhedsoverdragelse. Heri ligger, at man tager sine vilkår med sig frem til overenskomstperiodens udløb, og det er først i 2017.

- De medarbejdere, der skal arbejde i Cimber 1. marts, får deres sædvanlige vilkår med sig, så det er ikke en brat opvågning, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Tirsdag nedlagde kabinepersonalet arbejdet i frustration over situationen, da et medlemsmøde udviklede sig til et fagligt møde. Arbejdsnedlæggelsen varede i omkring fem timer og resulterede i aflysninger og forsinkelser for SAS' passagerer.

Da SAS købte Cimber i december, fik selskabet adgang til en billigere overenskomst end den, man har med sit eget kabinepersonale. Overflytning af personale til datterselskabet er en del af selskabets spareplaner, der skal vende underskud til overskud.

/ritzau/