Forhandlinger om finanslov snegler sig videre

Det ville være synd at sige, at man bliver blæst omkuld af tempoet i forhandlingerne om næste års finanslov.

Søndag tager partierne fra den blå blok - endnu engang - hul på at diskutere , hvad der skal ske på sundhedsområdet til næste år. Men der er fortsat langt til en samlet aftale, understreger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

- Vi er jo meget, meget tidligt i processen i forhold til finansloven. Der er faktisk ikke sket ret meget, siger han.

Regeringen har på forhånd meddelt, at der er en pulje på 1,7 milliarder kroner at rafle om ved forhandlingerne, hvis ellers regeringens øvrige ønsker om flere penge til blandt andet sundhedsområdet går igennem.

Men da der stadig ikke er kommet en aftale i hus om politiet - og den vil komme til at koste penge - så er finanslovsforhandlingerne heller ikke kommet afgørende videre, pointerer De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

- Vi kan ikke lave nogen finanslov, før vi har politiet på plads. Nu skal vi så tale sundhed, men den kan vi heller ikke lave, før vi har en samlet aftale, siger han.

Partiernes hovedkrav er derfor også uforandrede:

De Konservative ønsker grundskylden for boliger fastfrosset, Dansk Folkeparti vil holde regeringen op på løfterne fra valgkampen på sundhedsområdet, mens Liberal Alliance blandt andet går efter en lavere registreringsafgift for biler.

- Vi forsøger at gøre tilværelsen nemmere og bedre for de danske familier og folk, der går på arbejde. Det er billigere familiebiler, sikkerhed omkring boligen og muligheden for nemmere at kunne vælge mellem den frie skole og folkeskolen, siger partileder Anders Samuelsen på vej ind til søndagens forhandlinger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip