Forhandlinger om overgangsregering i Tunesien

Tunesiens regerende islamiske parti Ennahda og landets oppositionsfløj har indledt forhandlinger om en overgangsregering med henblik på at udskrive valg.

Processen er et forsøg på at komme ud af en politisk lammelse, der har ramt det nordafrikansk land, hvor det "arabiske forår" begyndte.

Ennahda har lovet, at regeringen vil trække sig efter tre ugers forhandlinger om en overgangsregering, der skal lede landet frem til et valg.

De to parter vil under den igangværende proces beslutte en dato for valget og nedsætte en valgkommission.

Tunesien har været ramt af uro siden juli, da oppositionslederen Mohamed Brahmi blev dræbt.

Drabet antændte protester over hele landet, og denne uro har lige siden truet den demokratiske overgangsproces, der blev sat i gang, efter at den tidligere diktator Zine al-Abidine Ben Ali flygtede ud af landet.

- Toget ud af denne krise er tilbage på sporet, og vi er nu på vej mod at afslutte vores overgang mod et nyt valg, siger Ennahdas formand, Rached Ghannouchi.

Ennahda vandt valget i oktober 2011 med lidt over 37 procent af stemmerne.

Tunesien har oplevet en stigende splittelse mellem islamister og den sekulære opposition. Parterne kan ikke blive enige om, hvilken rolle islam skal spille i landet.

Drabet på Mohamed Brahmi og en anden oppositionspolitiker har skabt vrede hos oppositionen, som mener, at det islamiske Ennahda er for blødsøden for de islamistiske militante i landet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip