Forhindrede flere Herlev-drab: Tør ikke vidne i retten

Han er af pressen blevet kaldt helt, og politiet har fastslået, at han ikke gjorde noget forkert.

Alligevel tør KAM ikke møde op i Retten i Glostrup, hvor han er indkaldt som vidne i sagen mod en 30-årig mand, der er tiltalt for drab og forsøg på manddrab på åben gade i Herlev i april 2014.

Under episoden skulle KAM angiveligt have forhindret, at den tiltalte skød videre mod to andre personer, efter at han allerede havde skuddræbt 21-årige Ozan Özcan i krydset ved Rybjerg Allé og Maj Allé i Herlev

- KAM er ikke mødt op i retten i dag til at vidne. Vi har forkyndt ham både i dag og i går, hvor vi har opsøgt ham på otte forskellige adresser på Sjælland, siger anklager Natalja Lindberg.

- Vi vurderer, at han frygter for sit liv. Han er blevet set fem gange inden for det seneste halve år iført skudsikker vest på offentlige steder.

KAM er ifølge politiets oplysninger tidligere medlem af rockergruppen Outlaws, mens den tiltalte angiveligt ikke skulle have været direkte involveret i bandemiljøet.

Den 30-årige har torsdag i retten fortalt, at KAM var til stede under skudepisoden, mens han selv opholdt sig i sit hjem.

Ud over at være tiltalt for drab og drabsforsøg, er den 30-årige mand også tiltalt for at have været i besiddelse af euforiserende stoffer, heriblandt cirka 2700 gram skunk med henblik på videresalg.

Det erkender han delvist, men han påstår dog, at de 2700 gram er planteaffald fra en hashplante.

KAM var i forbindelse med efterforskningen også i politiets søgelys og sammen med den nu tiltalte mand, blev de efterlyst offentligt af politiet.

Senere efterforskning viste dog, at KAM angiveligt havde en helt anden rolle.

Politiet vil nu lede videre efter KAM og forsøge at anholde ham, så han kan vidne i Retten i Glostrup fredag morgen, hvor sagen fortsætter.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip